TENIS

Ismar Gorčić za Avaz.ba: Kako sam doveo Nadala u Sarajevo

Piše: A. S.

2.10.2017

Proteklog vikenda u Sarajevo je boravio Antonio Nadal, trener trenutno najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Za dolazak u Bosnu i Hercegovinu jednog od najboljih trenera na svijetu najzaslužniji je Ismar Gorčić, predsjednik svjetske asocijacija teniskih trenera GPTCA, i nekadašnji bh. teniser.


Sve počelo u Majorci

Gorčić je zajedno sa Teniskim savezom BiH organizirao seminar u Sarajevu, na koji je pozvao Antonija Nadala. 

Njegova posjeta Sarajevu nije prošla nezamjećeno, a brojni turisti i građani željeli su se upoznati i pozdraviti slavnog trenera i fotografisati se s njim.

Gorčić je za Avaz.ba objasnio kako je upoznao slavnog trenera, koji je ujak Rafaelu Nadalu i koji je neizostavni dio kada gledamo sve nastupe trenutno najboljeg tenisera svijeta, od Rolan Garosa (Ronald Garros) do US Opena.   

- Tonija sam upoznao prošle godine na WTA turniru u Majorci, još kad je Rafa bio povrijeđen. Kroz priču s njim sam dogovorio da posjeti našu zemlju. U aprilu ove godine mi je potvrdio dolazak, uz pomoć Teniskog saveza BiH sve je prošlo ekstra. Tokom vikenda bilo je preko 70 trenera. U BiH su došli treneri iz Irana, Japana, Tunisa, Švedske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Brazila, Italie, Slovenije, Makedonije - kaže Gorčić.

Historija Grada

Nekadašnji teniser Bosne i Hercegovine, koji je 2004. godine bio rangiran kao 443. igrač svijeta, kaže da na ovoj priči s Antonijom Nadalom neće stati.  

- Već smo razgovarali da se nađemo i naredne godine, jer se Antoniju u Sarajevu svidjela opuštenost ljudi, grad. Prošetali smo Baščaršijom, slikao se pored Viječnice, a malo se bolje upoznao i sa historijom grada, posebno za vrijeme agresije na BiH. Bilo nam je lijhepo družiti se - kaže Gorčić za Avaz.ba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.