TENIS

Toni Nadal za Avaz.ba: U Sarajevu sam uživao, upoznao sam divan grad i prekrasne ljude...

V. Lisac/Visit Bosnia

Piše: A. S.

2.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

Iz Sarajeva nosim prelijepo iskustvo. Imao sam priliku upoznati divne ljude i lijep grad. Prošetao sam glavnim gradom Bosne i Hercegovine i oduševljen sam. Na jednom mjestu sam imao priliku vidjeti, u krugu od svega 200 metara, džamiju, sinagogu, katedralu i crkvu. To nema nigdje u svijetu.


Poziv Gorčića

To je za Avaz.ba kazao Toni Nadal, trener trenutno najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, koji je u Sarajevu boravio tokom vikenda na poziv Ismara Gorčića, predsjednika Svjetske asocijacija teniskih trenera GPTCA, i koji nam je omogućio razgovor s jednim od najboljih trenerskih stručnjaka u svijetu.

Iako nije imao mnogo slobodnog vremena za druženje s nama, Toni je na naše pitanje "ko je najbolji teniser svih vremena i da li je to Rafael Nadal", odmah odgovorio: 

- Najbolji je Rodžer Federer! Rafael je sjajan teniser, s njim i radim godinama od početka njegove karijere, ali teško da će neko prestići Federera. Rodžer je kralj.

Malo smo razgovarali i o nogometu. Rafa je poznat kao vrsni ljubitelj nogometa, ali se i Toni Nadal pokazao kao vrsni poznavalac:

- Znam da se mnogi sa mnom neće složiti, ali za mene je najbolji nogometaš Leo Mesi. Ronaldo je odličan igrač, ali nije najbolji. Mislim da sam time sve pojasnio.

U Sarajevu je proveo dva prekrasna dana. Održao je predavanje koje je pratilo više od 70 trenera iz cijelog svijeta, od Japana do Amerike. Sve u jednom dahu.

- Treneri uvijek trabaju da uče i ja to i danas radim - kazao je Toni Nadal. 

Izvrsno iskustvo

U nedjelju u popodnevnim satima napustio je Bosnu i Hercegovinu. Ismaru je u SMS-u obećao da će se vratiti...

- Upravo sam stigao kod kuće i odmah sam odlučio da vam napišem i kažem koliko sam zahvalan za vašu ljubaznost. Bilo mi je stvarno zadovoljstvo upoznati vas... Tako prijateljski i ljubazni ste bili sve vrijeme mog boravka u Sarajevu. Sada sam rekla svojoj supruzi kakvo je lijepo otkriće za mene bio boravak u Bosni i Hercegovini. Nadam se da ću se uskoro vratiti. Hvala još jednom za izvrsno iskustvo - napisao je Toni Nadal u poruci Gorčiću, kada je stigao u Španiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.