TENIS

Rubljev po treći put koban za našeg tenisera: Džumhur se oprostio od Mastersa u Šangaju

Piše: A. S.

9.10.2017

Damir Džumhur je završio takmičenje na  Mastersu u Šangaju. Naš najbolji teniser, koji je trenutno na 37. mjestu na ATP listi, izgubio je u prvom kolu od Rusa Andrej Rubljeva (39.) nakon sat i 25 minuta igre. Rubljev je odnio pobjedu od 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:1). 

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 4.280.460 dolara, a Džumhur je za protivnika imao nadolazeću tenisku nadu iz Rusije.


Drugi set za pohvalu

Damir je loše otvorio meč. Rubljev je za manje od 27 minuta riješio set u svoju korist sa 6:1. Rus je na startu poveo 4:0, napravio dva brejka i bez većih problema riješio tu dionicu meča u svoju korist. Čak je Džumhur još jednom izgubio svoj servis i prvom setu za konačnih 6:1 za Rubljeva.   

U drugom setu mnogo bolja igra našeg tenisera. Damir se trznuo, počeo je da igra igru koja ga ja krasila kada je stigao do finala u Vinston-Salemu i osvojio svoj prvi ATP naslov u Sankt Peterburgu. 

Brzo je uzvratio, uz dva brejka poveo sa 4:0. Manje drame je bilo pri kraju seta, kada je Rubljev stigao do 4:5, ali je onda Džumhur zadržao svoj servis i za 34 minute stigao do seta (6:4).

Treći poraz  

U trećem setu, ponovo ista priča. Sarajlija se počeo nervirati, što je iskoristio Rubljev i poveo sa 5:0. Džumhur je gubio svoj servis bez veće borbe i kraj meča se polako nazirao. Uspio je osvojiti svoj jedan servis, smanjiti na 1:5, ali to je bilo sve. Rubljev nije dozvolio da se Damir vrati i slavio sa konačnih 6:1.

Inače, Džumhur i Rubljev do ovog meča sastajali su se dva puta i u oba navrata uspješniji je bio ruski teniser. Prvi put 2015. godine u Istanbulu, a drugi put prošlog mjeseca na US Openu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.