Fonjiniju 96.000 dolara kazne i uvjetna suspenzija s dva Gren slem turnira

Autor: Fena
11.10.2017 19:10
A
A
A

Odbor Gren slem turnira kaznio je najboljeg italijanskog tenisača Fabija Fonjinija s 96.000 američkih dolara kazne i zabranom nastupa na dva Gren slem natjecanja od kojih jedan mora biti US Open, zbog ispada i vrijeđanja sutkinje na posljednjem Gren slem turniru u sezoni, objavio je ITF u srijedu.

Fonjini je za spomenuti incident već platio novčanu kaznu od 24.000 dolara tijekom US Opena i bio mu je zabranjen daljnji nastup u New Yorku, a izrečena dodatna kazna je djelomično uvjetnog karaktera.

Naime, ne bude li Fonjini u sljedeće dvije godine na Gren slem turnirima napravio ponovno neki incident, novčana kazna će mu biti smanjena na 48.000 dolara, a neće izgubiti ni pravo nastupa na dva od četiri najveća turnira u spomenutom razdoblju.

U ITF-ovom priopćenju stoji da je Fonjinji prihvatio ovu odluku i da se na nju neće žaliti te da je izrazio žaljenje zbog svog neprikladnog ponašanja. Talijan je također izrazio uvjerenje kako će ispuniti sve zahtjeve da mu ne bude aktivirana puna financijska kazna i suspenzija s dva Gren slem turnira.

Kao je to uobičajeno, sav novac koji je prikupljen zbog kršenja pravilnika o ponašanju na Gren slem turnirima bit će uplaćen u Razvojni Gren slem fond.


Više o:

Fabio Fognini