TENIS

Džumhur prekinuo negativan niz, u drugom kolu protiv Bambrija

D. K.

17.10.2017

Najbolji bh. teniser Damir Džumhuir (38. na ATP listi) plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Moskvi, vrijednog 745.940 dolara.

Džumhur je danas nakon sat i 35 minuta igre bio bolji od Italijana Tomasa Fabijana (Thomas Fabbiano, 75.) sa 6-3, 0-6, 6-2.

Jedan brejk

Prvi set otišao je u Damirov "džep" nakon 41 minutu igre. Jedini brejk viđen je u 4. gemu, kada je Damir bio taj koji je napravio korak naprijed. U narednoj igri naš teniser spasio je jedinu brejk loptu koju je ponudio Fabijanu. 

Pri rezultatu 5-2, 25-godišnji Sarajlija propustio je čak šest set-lopti, ali se nije dao omesti te je u narednom gemu iskoristio prvu za 6-3.

U drugom setu naš teniser neprepoznatljiv. Prepustivši sva tri svoja servisa protivniku, Damir je dobio "krompir". Fabijano je sa ekspresnih 6-0 kroz set protutnjao za svega 25 minuta igre.

Protiv kvalifikanta

Sedmim gemom u nizu Fabijano je otvorio i odlučujući dio igre. No, Damir je konačno započeo igrati, oduzeo servis protivniku i poveo sa 3-1. U nastavku seta sve što je Italijan uspio uraditi je osvojiti još jedan gem na svoj servis. Damir je bio suveren sa 6-2.

Današnjim trijumfom nad Fabijanom, petim iz šest međusobnih duela, Džumhur je prekinuo niz od tri uzastopna poraza (Andrej Rublev 1-2, Grigor Dimitrov 1-2, Aleksandr Dolgopolov 0-2).

U drugom kolu turnira u Moskvi, Damir igra protiv kvalifikanta iz Indije Jukija Bambrija (Yuki Bhambri, 146.), koji je ranije danas sa 6-2, 6-4 slavio nad domaćim igračem Romanom Safiulinom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.