TENIS

Džumhur prošao i drugu prepreku, nakon drame u Moskvi

Piše: A. S.

18.10.2017

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, uspio se proći i drugu prepreku na ATP turniru u Moskvi. Sarajlija je pobijedio 146. igrača na svijetu, Indijca Jukija Bambrija (Yuki Bhambri) sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:4) .

Džumhur je prvi set izgubio za 44 minute igre. Naš teniser je loše otvorio duel, Bambri je napravio brejk pri rezultatu 2:1 i dobro držao svoj servis do devetog gema kada je Džumhur uzvratio i smanjio na 4:5.


Loš prvi set

Međutim, Damir je loše odservirao deseti gem, Bambri je iskoristio loše udarce našeg igrača i set riješio u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu oba tenisera su držali svoj servis do rezultata 5:5. Džumhur je imao tri prilike za brejk pri rezultatu 4:4, ali nije uspio. No, uspio je brejk napraviti u 11. igri, kada je iskoristio prvu šansu i poveo 6:5.

Dvanaestu igru Džumhur je rutinski odservirao te iskoristio drugu set loptu za konačnih 7:5. Drugi set je trajao 61 minutu.

U trećem setu, Džumhur je igrao po sistemu hladno-toplo. Indijac je odmah poveo sa 3:0, no onda je Džumhur ubacio u petu brzinu i meč riješio u svoju korist sa 6:4, iskoristivši drugu set-meč loptu. Set je riješio za 43 minute, a ukupno se igralo dva sata i 28 minuta.

Čeka protivnika

Na 830.600 dolara vrijednom turniru u Moskvi, Džumhur će u narednom meču igrati protiv boljeg iz duela Filip Kolšrajber (Philipp Kohlschreiber) – Andreas Sepi (Seppi). 

Nešto ranije danas, u drugo kolo plasirao se Mirza Bašić kojem je Slovenac Blaž Kavčić predao meč  pri rezultatu 3:6, 6:3, 5:1.

Bašića sutra za četvrtfinale čeka srbijanski teniser Laslo Đere.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.