TENIS

Neno Džumhur za Avaz.ba: U Beču čekamo Damira da proslavimo zajedno titulu iz Moskve!

A. SOKOLOVIĆ

22.10.2017

Damir Džumhur je od danas novi teniski kralj Moskve. Rekli bismo, ništa novo. Oni koji su vjerovali u našeg najboljeg tenisera, trijumf na Kupu Kremlja smatraju samo slijedom okolnosti. 

Nečega na što smo navikli od Damira u posljednja dva mjeseca, kada je u Santa Domingu stigao do finala, pa onda Vinston-Salema (opet finale) te prve ATP titule u Sankt Peterburgu i danas druge u Moskvi.


Fantastičan osjećaj

Jedan od onih koji je vjerovao u Damira je njegov otac Neno Džumhur. Neno zna biti kritičan, a vjera u Damira nije iz razloga što govori o svom sinu.

Neno je u Damira vjerovao i kada je bio 107. na ATP listi, sredinom prošle godine, ali i sutra kada će biti 31.

- Ovo je nešto što smo očekivali. Fantastičan je osjećaj. Damir je prije polaska za Moskvu bio odlično raspoložen i znao sam da će ostvariti sjajan rezultat. Prelijepo – kaže Neno Džumhur za Avaz.ba, nakon što se smjetio u hotel u Beču u kojem će sutra biti velika fešta.

On nam je otkrio da je danas stigao sa suprugom Žanetom u Austriju, gdje će čekati Damira da dođe iz Moskve.

- Nakon meča danas smo tek kratko razgovarali, jer je imao dubl odmah nakon toga, a i obaveznu konferenciju za medije. Čestitali smo mu, a prava fešta bit će u Beču kada nam se sutra pridruži Damir. Moramo ovu titulu proslaviti zajedno – priča nam Neno.

Ponovo Berankis

Damirov otac je podvukao da će biti zanimljivo u Beču, jer će se naš najbolji teniser u prvom kolu ATP turnira u Austriji sastati upravo s finalistom meča u Moskvi, Rikardasom Berankisom (Ricardas).

- Mislim da će Damir nastupiti tek u utorak, a možda i u srijedu. Imat će dovoljno vremena da se odmori, iako ne treba sada na njega, kada je 31. igrač na svijetu, stavljati veliki pritisak. Protivnik u drugom kolu će biti eventualno Conga (Tsonga) – kaže Neno, koji je otvorio vrata i dolasku nekoga od čelnih ljudi kompanije "BH Telecoma", glavnog sponzora Damira, na turniru u Beč.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.