TENIS

Završni Masters: Dimitrov nakon drame porazio Tima

Dmitrov u Londonu AFP

A. S.

13.11.2017

U prvom kolu Grupa A završnog teniskog Mastersa u Londonu, Bugarin Grigor Dimitrov pobijedio je Austrijanca Dominik Tim (Dominic Thiem) sa 2:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:4).

Meč je trajao nešto više od dva sata, Bugarin je iskoristio svoju formu i u tri seta dobio Austrijanca. 

Nakon što je prvi set izgubio sa 3:6, Tim je uspio dobiti drugi sa 7:5, ali je u trećem pokleknuo i dozvolio brejk Dimitrovu pri rezultatu 3:3, što je bilo dovoljno da dođe do prve pobjede u grupi.

Zanimljivo, Tim se uspio vratiti na 5:5 (oduzeo servis Grigoru pri rezultatu 5:4), ali se Dimitrov vratio već u sljedećem gemu i poveo sa 6:5. I to je bilo sve od Tima, jer je Dimitrov iskoristio drugu meč loptu i slavio. 

Od 21 sat večeras na rasporedu je drugi meč u ovoj grupi, u kojem se sastaju prvi teniser svijeta Rafael Nadal i Belgijanac David Gofan (Goffin).

Rodžer Federer (Roger) i Aleksandar Zverev (Alexandre) su jučer ostvarili pobjede nad Džekom Sokom (Jeck Sock), odnosno Marinom Čilićem, u mečevima Grupe B. 

Prošle godine pobjednik je bio Endi Maraj (Andy Murray), koji je za trijumf nad Novakom Đokovićem (6:3, 6:4) inkasirao 2.391.000 eura. 

On je, kao i Đoković, otkazao nastup na ovogodišnjem Mastersu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.