Novak Đoković: Htio sam napustiti tenis!

Avaz.ba
24.11.2017 18:37
A
A
A

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković otkrio je da je želio da prestane da se bavi tenisom. Osvajač dvanaest Gren Slem trofeja borio se sa ovom mišlju poslije poraza u četiri finala Rolan Garosa od Jirgena Melcera 2010. godine, pošto je ispustio dva seta prednosti.

- Za mene, da budem treći ili četvrti teniser svijeta nije bilo zadovoljavajuće. Kada sam imao sedam, osam godina – moj san bio je da budem prvi na svijetu i da osvojim Vimbldon. Sjećam se da sam poslije tog meča došao do roditelja, plakao sam, nisam znao da li sam vrijedan svega toga, da li treba da nastavim dalje - rekao je Novak.

Ipak, poslije očevog savjeta i razgovora sa trenerom i članovi tima, Đoković je ostvario jednu od najupečatljivijih dominacija u historiji modernog sporta – osvojivši Dejvis kup i tri od četiri najveća turnira naredne godine, na impozantan način.

- Otac mi je odgovorio: "Očvrsni!", ali mi to nije bilo dovoljno, osjećao sam kao da moram još da razmišljam na tu temu. Otišao sam da porazgovaram sa trenerom Marjanom Vajdom i mojim timom... Rekli su mi da je sve u redu, da uzmem vremena koliko mi je potrebno, da dišem duboko, da se smirim i sve lijepo sagledam -kazao je Đoković za srbijanske medije.

Novak Đoković je tokom karijere igrao tačno 100 ATP finala, a pored spomenutih GS trofeja ima ih još 57, od čega su 30 Mastersi.

Više o:

Novak Đoković