TENIS

Prekinut sudski postupak protiv Venus Vilijams

Fena

21.12.2017

Američka teniska zvijezda Venus Vilijams (Williams, 37) neće kazneno odgovarati zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovala u junu, u kojoj je poginula jedna osoba.

 Prema pisanju američkih medija, Vilijams je oslobođena krivnje i protiv nje neće biti nastavljen postupak.

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrsnicu nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson, koja je zadobila nekoliko lakših ozljeda, dok je njezin suprug, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, zadobio teške povrede glave i preminuo dvije sedmice kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila kako su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Vilijams legalno ušla u križanje i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici. Promijenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u automobil američke teniserke.

 Protiv Venus Vilijams tužbu je podigla i porodica Barson. U građanskoj tužbi, Vilijams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je skrivila saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obje strane za sada nisu komentirali vijest o prekidu sudskog postupka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.