TENIS

Džumhur poveo, pa se raspao protiv Istomina

Screenshot

Piše: N. Kr.

2.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Damir Džumhur novu tenisku godinu otvorio je porazom protiv Uzbekistanca Denisa Istomina 1:2 (7:6, 3:6, 2:6) u okviru 1/16 finala ATP-a u Brizbejnu.

Ovaj duel ispunio je tribine u Brizbejnu, a sam meč igrao se na 27 stepeni Celzijusa.

Dobar početak

Džumhur i Istomin igrali su uzbudljiv meč od početka do kraja, a prvi set pripao je našem teniseru nakon taj-brejka (7:6). Naime, oba tenisera imala su po dva izgubljena servisa, ali je Džumhur u taj-brejku bio bolji sa 7:4.

U drugom setu, Istomin je bio uspješniji, te je sa 6:3 bio bolji rival od našeg tenisera. Ključan je bio treći gem kada je Istomin napravio brejk, kojeg je čuvao do kraja seta. Na kraju, Uzbekistanac je napravio još jedan brejk te je bio u velikoj psihološkoj prednosti pred odlučujući treći set.

Treći duel

Podsjećamo, ovo je bio treći međusobni duel Džumhura i Istomina, a prethodna dva naš teniser je riješio u svoju korist.

Odlučujući set počeo je nakon kraće pauze našeg tenisera, a šezdesettreći teniser svijeta krenuo je silovito. Džumhur je izgubio uvodna tri gema i stavio se pred težak zadatak da spasi ovaj meč. U narednom gemu naš teniser uspijeva smanjiti rezultat na 1:3. U šestom gemu, nakon velike borbe, Džumhur uspijeva smanjiti na 2:4, ali u naredna dva gema Istomin meč riješio u svoju korist te je sa 6:3 bio bolji u trećem setu te slavio ukupnu pobjedu 2:1, nakon dva sata i 27 minuta igre.

Također, ovo je bio prvi oficijelni meč Damira Džumhura nakon povrede. Posljednji je odigrao protiv francuskog tenisera Žo-Vilfreda Conge (Jo-Wilfried Tsonga) 26. oktobra prošle godine. Treba spomenuti i da je ovo tek drugi poraz u posljednjih osam duela za Džumhura, a Istomin je ovom pobjedom prekinuo seriju od četiri poraza.

U narednoj rundi Denis Istomin će igrati protiv Džereda Donaldsona (Jared).  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.