TENIS

Australian open: Đoković bez izgubljenog seta u drugom kolu

Đoković slavio u prvom kolu ( AFP)

Piše: A. S.

16.1.2018

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo na startu Australian opena. Nekadašnji "broj jedan", koji trenutno zauzima 14. mjesto na ATP rankingu, na otvaranju svog nastupa u Melburnu svladao je Amerikanca Donalda Janga (Young) sa 6:1,6:2, 6:4. 

Đoković je već od prvog seta krenuo odlično. U prvom servis-gemu Amerikaca, Novak je imao dvije brejk-lopte, ali Jang je nekako uspio da se izvuče. No, poslije toga, Đoković je ubacio u brzinu više i prvi set riješio u svoju korist s 6:1.

I u drugom setu, Đoković je nastavio demolirati protivnika. Ubrzo je poveo 5:0, da bi nakon toga Jang osvojio dva gema za 6:2 u korist srbijanskog tenisera. 

U trećem setu Amerikanac  nastavio je pružati otpor. Ključni gem je bio treći kada je Đoković poveo sa 2:1 i na kraju uspio realizirati tek šestu meč-loptu. 

Đoković u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Monfis (Monfils) i Munar, koji je u toku.

Dodajmo da je meč s tribina pratio i bivši teniser Radek Štepanek, koji se krajem prošle godine priključio Đokovićevom trenerskom timu. Društvo mu je pravio Andrea Agasi (Aggasi), prvi trener srbijanskog tenisera. 

Pogledajte sažetak meča Đoković - Jang:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.