TENIS

Džumhur savladao Milmana i zakazao duel sa Nadalom

Piše: N. Kr.

17.1.2018

Damir Džumhur je sa ukupnih 3:1 (7:5, 3:6, 6:4, 6:1) u setovima savladao Australca Džona Milmana (John Millman) u okviru drugog kola Australian opena. 

Meč je bio veoma uzbudljiv, a trajao je dva sata i 41 minut.

Prvi set pripao je našem teniseru nakon velike borbe (7:5). Džumhur je sjajno otvorio meč s obzirom da je odmah u prvom gemu oduzeo servis Milmanu. Ipak, Australac je uzvratio u šestom gemu kada je poravnao rezultat na 3:3. Ključni trenutak u prvom setu bio je u 11. gemu kada je naš najbolji teniser još jednom uzeo brejk svom protivniku te tako poveo u ovom duelu.

U nastavku, 122. igrač svijeta zaigrao je bolje te je drugi set riješio u svoju korist sa 6:3. Zanimljivo je da je Džumhur opet u prvom gemu drugog seta startao sa brejkom, ali šesti i osmi gem, kada je Damir na svoja dva uzastopna servisa griješio bili su dovoljni Milmanu da sa tim brejkovima poravna rezultat na 1:1.

Treći set opet je počeo sa brejkom, ali ovaj put od strane Australca. Već u narednom Džumhur je uzvratio, a onda se igralo gem za gem sve do desetog, odlučujućeg, kada je naš teniser napravio novi brejk i slavio sa 6:4 te tako poveo sa rezultatom 2:1 u setovima.

Četvrti set je bio odlučujući. Džumhur je igrao kvalitetan tenis, a to se isplatilo u četvrtom gemu kada je Milman poklekao te je bh. teniser došao do brejka. Od tog momenta bilo je jasno da Australac nema puno šanse protiv razigranog Džumhura koji je do kraja ovog seta svaki gem riješio u svoju korist i slavio s ukupnih 6:1.

Podsjećamo, u narednom kolu Džumhur igra protiv prvog nosioca turnira, Španca Rafaela Nadala, koji je savladao Argentinca Majera (Mayer) s 3:0 (6:3, 6:4, 7:6). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.