TENIS

Nadal savladao Džumhura

AFP

Piše: N. Kr.

19.1.2018

Rafael Nadal savladao je Damira Džumhura u okviru trećeg kola Australian opena s 3:0 (6:1, 6:3, 6:1).


TREĆI SET:

Nadal je i u trećem setu uzimao gem za gemom. Na kraju konačan rezultat glasio je 6:1 u korist Nadala. Ipak, Damir i navijači ne trebaju biti nezadovoljni jer je naš teniser pružio solidnu partiju, ali protiv raspoloženog Nadala je skoro pa nemoguće igrati.


DRUGI SET:

Kako je završio prvi set, Nadal je tako nastavio i u drugom. Odmah na početku, Španac je uzeo brejk Džumhuru i nastavio sa svojom dominantnom igrom. Ipak, za razliku od početka susreta, Džumhur je uspio doći do osvojenog gema na početku drugog seta i smanjiti rezulat na 1:2. Nakon toga Damir je pružio mnogo jači otpor Nadalu i došao je do poravnanja u narednom gemu kada je uzeo prvi brejk nakon deset gemova igre. Nada našeg tenisera brzo je ugašena, s obzirom na to da je Rafa odmah napravio ribrejk. Španac je do kraja seta bez većih problema uzimao gemove te ga riješio u svoju korist s 6:3. Drugi set je trajao 42 minute.


PRVI SET:

Prvi reket svijeta silovito je otvorio meč i dao do znanja našem teniseru da teško može napraviti iznenađenje. Španac je sa 6:1 uzeo prvi set za samo 24 minute igre. Bh. teniser jedini gem osvojio je pri rezultatu 5:0 za Nadala. Ne možemo reći da je Džumhur igrao loše, ali je igrao onoliko koliko mu je to Španac dopustio. 


Damir Džumhur ubrzo će odigrati duel trećeg kola Australian opena protiv prvog nosioca turnira i velikana tenisa Rafaela Nadala.

Pred našim teniserom je veliki ispit, ali Damir igra dobro nakon povrede i možemo se nadati iznenađenju.

Podsjetimo, u prethodna dva kola Damir je bio bolji od Lorencija (Lorenzi) te Milmana (Millman), dok je Nadal izbacio Estrelu (Estrella) i Majera (Mayer). Ova dva tenisera do sada su se jednom susreli, i to 26. marta 2016. godine, kada je Damir na ATP-u u Majamiju pobijedio nakon što je Španac predao meč zbog povrede.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.