INDIJAN VELS

Poput mačke: Kuevas je devet puta "preživio", ali deseti nije mogao

Pablo Kuevas ( AFP)

D. K.

15.3.2018

Talentirani Južnokorejanac Hjeon Čung (Hyeon Chung) plasirao se u četvrtfinale ATP Masters turnira iz serije 1000 u Indijan Velsu.

Čung je lakše od očekivanog prebrodio prepreku zvanu Pablo Kuevas (Cuevas), prepustivši Urugvajcu samo četiri gema. Teniseri su na terenu proveli 80-ak minuta, koliko je 26. igraču svijeta bilo potrebno da slavi sa 6-1, 6-3.

Da mu je neko prije meča rekao da će protiv Čunga pružiti ovako slabu partiju, naročito nakon sinoćnje senzacije koju je u dublu s Argentincem Horasijom Zebaljosom (Horacio Zeballos) priredio eliminacijom francuske kombinacije Nikola Maju (Nicolas Mahut) - Pjer-Hju Erber (Pierre-Hugues Herbert), Kuevas to vjerovatno ne bi povjerovao.

Sigurno bi mu još čudnije bilo kad bi ga neko nazvao srećkovićem i uporedio s mačkama, koje ipak nije uspio nadmašiti. Barem po onom famoznom broju devet, koji se veže za jedne od najomiljenijih kućnih ljubimaca.

Bilo je 6-1 i 5-0 za Čunga, koji je loptice na svoj servis, njih sedam, na meč loptu u aut "bacao" nemilice. Ruku na srce, i Kuevas je ponešto uradio da "ostane u životu". Uspjelo mu je to u čak devet navrata, ali je deseti bio koban.

Desetu meč loptu, pri rezultatu 5-3 za Čunga, 32-godišnji Urugvajac ipak nije uspio spasiti. Greška je došla iz Kuevasovog forhenda, a loptica je po paraleli završila u autu.

U narednom kolu Južnokorejanac će vjerovatno reket ukrstiti s brojem 1, Švicarcem Rodžerom Federerom, ukoliko ovaj noćas pobijedi Francuza Žeremija Šardija (Jeremy Chardy).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.