TENIS

Uvjerljivi kao nekad: Đoković, pod vodstvom Vajde, deklasirao Lajovića

Blic.rs

16.4.2018

Novak Đoković i Marjan Vajda - ima neka posebna veza. Je li utjecaj slovačkog trenera toliki ili ne, kako god bilo, Nole je zablistao na startu Monte Karla.

Na prvom Mastersu na šljaci u sezoni je nekadašnji prvi teniser svijeta bio vrlo uvjerljiv protiv sunarodnjaka Dušana Lajovića, kojem je pripao samo jedan gem - 6:0, 6:1, piše Blic.rs.

- Veoma sam sretan što sam na ovom terenu. Uvijek je zadovoljstvo igrati ovdje - obratio se Đoković publici u Monte Karlu.

Posebno se osvrnuo na obnovljenu saradnju s novim/starim trenerom Marjanom Vajdom, s kojim ponovo počeo raditi uoči Mastersa u Monte Karlu.

- Ovdje stanujem, treniram na ovom terenu i osjećam se kao kod kuće. Vraćam se poslije veoma teškog perioda i mnogo mi je drago što opet u svom boksu vidim Marjana Vajdu. Nedostajao mi je, s njim se osjećam sigurno. Nedostajali su mi i njegove riječi i osmijeh - naglasio je Novak.

I dalje je neizvjesno je li se Vajda vratio zastalno ili je njegova pomoć privremena, ali je jasno da je Đoković s njim neki drugi teniser - onaj koji je vladao svijetom.

Naredni ispit imat će u drugom kolu protiv Hrvata Borne Ćorića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.