SPORT

Real krade Barcelonino pojačanje? Perez se već raspitivao za cijenu

Avaz.ba

11.8.2017

Nije tajna da Real i Barcelona godinama unazad vode velike bitke na tržištu kako bi potpisali ono najbolje što se može naći na fudbalskoj pijaci.

Najpoznatiji primjer u posljednje vrijeme je Neymar, koga je Real imao na tacni, ali je ipak otišao u Barcu. Sada Kraljevski klub ima priliku da se Barceloni "osveti" tako što će najljućem rivalu ispred nosa oteti Ousmanea Dembelea.

U emisiji "Prime Time" katalonskog radija RAC-1, novinar je otkrio da je preko izvora iz Njemačke saznao da je Florentino Perez već obavio razgovor sa predsjednikom Dortmunda i pitao ga za cijenu, a da je njegov odgovorio 120 miliona eura. 

Vrhovni rukovodioci dva evropska giganta imaju odlične poslovne, ali i privatne odnose, koji datiraju još od davnih vremena.

Ono što je ovde prilično evidentno, pod pretpostavkom da je informacija tačna, jeste da Real sprema rezervnu opciju u slučaju da na kraju zaista ostane bez Mbappea. Mada su i u slučaju Monacovog čuda sve opcije otvorene, sve je više uglednih medija koji pišu da je Mbappe praktično na vratima Trijumfalne kapije i da se radi o sumi od 160 miliona eura za obeštećenje, plus 20 miliona na bonuse, dok će Mbappeu godišnja plata biti 18 miliona eura.

S druge strane, Barcelona u Dortmundu ima petočlanu ekspediciju koja danima unazad pregovara Dembeleov transfer. Prvobitno se šuškalo da je otkupna cijena 100 miliona eura, da bi onda Dortmund podigao potraživanja na 150, a zatim i spustio na 120 miliona eura.  

Dembele je nedavno uzburkao javnost u Njemačkoj tako što je sa društvenih mreža poskidao informacije da je fudbaler Dortmunda, što je mnoge navelo na razmišljanje da je transfer na stadion Camp Nou jako blizu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.