SPORT

Mbape nakon potpisa: Veliko je zadovoljstvo i ponos doći u PSG

Avaz.ba

31.8.2017

Gotovo je! Napokon! Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) iz Monaca je otišao u PSG, a ukupni transfer iznosi 180 miliona eura i drugi je najveći u historiji nogometa .

Najbolji napadač francuskog prvaka Monaca posuđen je njegovom najvećem suparniku u francuskom prvenstvu PSG-u, objavila su u četvrtak oba kluba, samo nekoliko sati prije završetka ljetnog prijelaznog roka. 

- Paris Saint-Germain je oduševljen što može objaviti dolazaka Mbapea. Francuski napadač došao je na posudbu iz Monaca do 30. juna 2018. godine - navodi se u saopćenju iz pariškog kluba koji je ovog ljeta već platio rekordnih 222 miliona eura odštete za dovođenje Brazilca Neymara iz Barcelone.

Nakon toga oglasio se i sam igrač: 

- Veliko je zadovoljstvo i ponos doći u PSG. Za mladog igrača iz ove regije, san je obući crveno-plavi dres i uživati u jedinstvenoj atmosferi na Parku prinčeva. Privukao me projekt ovog kluba, jednog od najambicioznijih u Evropi. Želim pomoći momčad da ostvari ciljeve, ako i da ih ja sam ostvarim - rekao je Mbappe koji je prošle sezone u 44 utakmice za Monaco zabio 26 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.