SPORT

Čelzi u posljednim trenucima prelaznog roka doveo Davida Zapakostu iz Torina

Facebook

Piše: S.Me.

1.9.2017

Zapakosta (25) može igrati i ofanzivnog i defanzivnog beka kao što je i igrao za Italiju gdje ga vrlo dobro poznaje Antonio Konte. Potpisao je ugovor na četiri godine sa Čelzijem u vrijednosti transfera od 23 miliona funti.

Upravo je on igrač na jednoj od deficitarnih pozicija koju je Čelzi trebao da popuni u svom timu. Sada Antonio barem malo može biti zadovoljan iako su neki igrači koji su bili povezani u proteklim danima sa klubom odbili posljednje ponude kao Barklij iz Evertona i Čembrlejna iz Arsenala.

Zapakosta je rekao: - Moj je san bio pridružiti se Čelziju i igrati u Premier ligi. Veoma sam uzbuđen biti ovdje i jedva čekam početi raditi sa timom. Nadam se da mogu pokazati svoje kvalitete svome treneru, igračima i navijačima.

Tehnički direktor Emenalo je dodao: - David je igrač reprezentativnog kalibra kojeg Antonio veoma dobro poznaje i svjesni smo bili već neko vrijeme. Veoma smo zadovoljni njegovim dovođenjem u klub i vjerujemo da može biti važan igrač našeg tima.

klubovi na svojim društvenim mređžama su već istakli da je transfer završen i da je Zapakosta postao zvanično igrač Čelzija.

Zapakosta posjeduje kombinovano i defanzivne i ofanzivne kvalitete, imajući dobar centaršut sa strane za igrače u kaznenom prostoru. Njegova energija i izdržljivost omogućavaju mu da se veoma brzo oporavlja kada tokom devedeset minuta utakmice ide i u napad a i vraća se u odbranu. Brz je i dobro snalažljiv u situacijama jedan na jedan kao što je dobar u odbrani i klizećim startovima.

Svoju je karijeru započeo u četveroligašu Izola Liri. Nakon čega je potpisao za Atalantu u Seriji A. Zatim se pridružio regularnoj prvoj postavi Avelina koji je kupio njegova suvlasnička prava sa Atalantom.

Vratio se u Atalantu i postao igrač u prvom timu u sezoni 2014/15, nastupajući sa uspješnim rezultatima koji su ga odveli u Torino, jedan historijski najuspješnijih klubova u Italiji.

Nakon uspješne sezone u Torinu, Konte ga je pozvao u reprezentaciju pred Euro 2016. Bio imenovan na rezervnoj listi za takmičenje. Gdje se kasnije pridružio Azurima i imao svoj debitantski nastup 2016. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.