SPORT

Nova ponuda za Sančeza: Ovo je najbolje rješenje za sve!

Avaz.ba

6.9.2017

Mančester siti (Manchester City) će u januaru opet doći po Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez), iako bi ga narednog ljeta mogao dovesti besplatno.

Naime, Čileanac je posljednjeg dana prelaznog roka bio na korak od Mančester sitija, ali je Arsen Venger (Arsene Wenger) stopirao njegov odlazak vjerujući da će ga tokom sezone ubijediti na produžetak ugovora.

Međutim, ne da nije uradio to, već je natjerao Sančeza da se i javno oglasi poslije poraza sa svojom reprezentacijom, pa je jasno koliko je nezadovoljan i koliko želi da ode. Engleski mediji donose novu priču, a po njoj će Siti u januaru ponuditi 20 miliona funti za Sančeza, tri i po puta manje nego ljetos. 

Moglo bi se reći da će Siti tako dobro proći, a Čileanac bi došao na polusezoni kada je i dalje sve otvoreno, a imat će pravo da igra u Ligi šampiona, pošto je Arsenal u Ligi Evrope.

Za Arsena Vengera je ovo također dobra opcija, jer će moći da zaradi barem neki novac, od prodaje potpuno nezadovoljnog igrača. 

S druge strane, Arsenal je u ovom momentu po kvalitetu iznad nivoa prethodnih godina, pitanje je da li će moći da ubijedi Sančeza da se bori za trofeje na polusezoni.

Jedno je sigurno, Sančez će u Siti, u januaru ili narednog ljeta, samo je pitanje da li će Venger biti pametan da zaradi "neki dinar" ili će ga pustiti da ode besplatno, jer ruku na srce, teško da će mu ovakav Sančez poboljšati ekipu i da će se boriti za značajnije trofeje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.