SPORT

Zvanično: Prodat Sergej Milinković-Savić

Avaz.ba

8.9.2017

Lacio (Lazio) je danas završio veliki posao.

Naime, otkupio je Sergeja Milinkovića-Savića, odnosno platio dodatnih devet miliona eura kako bi izbrisao klauzulu iz ugovora. 

Prema prvobitnoj verziji, Srbijanac je koštao samo šest miliona eura, plus 50% procenta od sljedeće prodaje. Jasno da se niko nije nadao da će ovako eksplodirati, nije jasno zbog čega su Belgijanci sada pristali da uzmu novac, osim ako u ugovoru nije postojao član koji omogućava Laciju da ovo uradi. U suprotnom, Genk bi bez razloga poklonio velike pare Rimljanima.

Bilo kako bilo, doplaćeno im je devet miliona, dakle "SMS" im je u kasi ostavio ukupno 15 miliona, a Lacio neće morati da dijeli novac sa Genkom od sljedećeg transfera. 

"Gazzeta" piše da je dogovor zvaničan, te da je ovo sjajan posao za Lotita jer je već odbio 70 miliona za Sergeja ovog ljeta, a možda i zbog toga što bi morao da dijeli novac.

Podsjetimo da je Milinković-Savić bio na vratima Fiorentine, stigao u Toskanu da potpiše ugovor, ali se onda predomislio i završio u Rimu. "Ljubičasti" su bili bijesni, a tada se pričalo da je u pitanju razlika u novcu od svega par stotina hiljada eura.

Bilo kako bilo, Milinković-Savić je povukao pravi potez, produžio je ugovor sa Lacijom do 2022., a sada je jedan od najplaćenijih igrača u timu sa blizu milion i po eura po sezoni, a cijena će mu na tržištu samo rasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.