SPORT

Bivši igrač Junajteda savjetuje Murinja: Dovedi ovu dvojicu i imat ćeš brutalnu ekipu

Avaz.ba

15.9.2017

Mančester junajterd (Manchester United) još od odlaska Aleksa (Alex) Fergusona u penziju, daleko je od trofeja Premierlige i Lige prvaka. 

Nakon dugo vremena Junajtedova ekipa, predvođena s klupe Žozeom Murinjom (Jose Mourinho), izgleda konkurentno.

Junajted je sezonu otvorio furiozno, iako još uvijek čeka na povratak povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića. Ipak, ima i onih koji smatraju da Murinjo mora još pojačati ekipu za okršaje s najboljima. 

Jedan od takvih je Luis (Louis) Saha, koji je za Mančester igrao četiri godine (2004. – 2008.) i osvojio Ligu prvaka i Premierligu. Murinju je poručio koju dvojicu igrača bi trebao dovesti da složi "brutalnu" ekipu., piše index.hr.

  - Ja bih pokušao kupiti Rafaela (Raphael) Varanea. On je sjajan stoper i donio bi dosta toga dobrog u odbrani Junajteda. Drugi je igrač Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang). On je vrlo brz, ima osjećaj za prostor i uvijek prati loptu. On me dosta impresionirao posljednjih godina. Također, vrlo je važno i to da se radi o igraču koji ulaže u sebe i želi napredovati. Mislim da bi i on bio dobro pojačanje - rekao je Saha. 

Varane je dugogodišnja Murinjova želja, ali njegov transfer na Old Traford je gotovo nemoguća misija jer ga Real Madrid ne planira pustiti. Kao što ni Borusija (Borussia) ne želi prodati svog najboljeg igrača...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.