SPORT

Odlazi li Levandovski iz Bajerna i je li Real Madrid opcija?

Avaz.ba

16.9.2017

Poljski napadač Robert Levandovski (Lewandowskom) jedan je od igrača kojem ne godi da na jednom mjestu provede dugo vremena. 

Popularni Leva jedan je od igrača koji su otvoreno kritikovali trenera Bajerna (Bayern) Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) i upravu kluba, koja nije dovela kvalitetna pojačanja. 

Nakon tog istupa Levandowskom je stigao odgovor od izvršnog predsjednika kluba Karl-Hajnc Rumenigea (Karl-Heinz Rummenigge), te su sve prilike da je ljubavi stigao kraj.

Da li je Levandovskom dosadila Bavarska i minhenski Bayern ne znamo, ali je sigurno da Poljaku nije teško promijeniti klub.

Podsjećamo, Leva je nakon dvije sezone napustio Lech i otišao u Borussiju Dortmund, te je na isti način tri i pol godine kasnije obznanio da napušta Dortmund i odlazi u redove najvećeg rivala - Bajerna, piše Dnevnik.hr

Dječački san Roberta Levandovskog je Real Madrid, a špekulacije o mogućem seljenju Poljaka u prijestonicu Španije podgrijava i činjenica da Madriđani nisu puno trgovali ovog ljeta.

Nakon odlaske Morate i zbog loše forme Benzeme, Real će vjerovatno već u zimskom prijelaznom roku morati kupiti klasičnu devetku.

Ronaldo i Ramos veću su ranije izrazili želju da Levandovski bude udarna igla Madriđana, a mogućem transferu vjerovatno će presuditi pitanje da li će Florentino Perez zaželjeti Levandovskog na "Bernabeu".

Poznato je da kada Perez nešto zaželi to se uglavnom i ostvari, a još ako dodamo činjenicu o Levinim dječačkim snovima, transfer izgleda prilično realan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.