SPORT

Atletiko odbio 220 miliona eura od Barcelone za dva igrača

Avaz.ba

19.9.2017

Iako je prelazni rok završen u španskim medijima je ova tema i dalje aktuelna. 

Barcelonu je ovog ljeta napustio Nejmar (Neymar) i postao najplaćeniji fudbaler u historiji (otišao u PSG za 222 miliona evra), a 'Blaugrani' su brži bolje pokušali da nadomjeste gubitak Brazilca. Prvo su ishitreno kupili Paulinja (Paulinho), da bi poslije nekoliko neuspješnih pokušaja uspjeli da dovedu talentiranog Francuza Usmana (Ousmane) Dembelea iz Dortmunda. 

Uprkos pojačanjima, Katalonci su najviše zagrizli za Kutinja (Coutinho), koji je bio na pragu Kamp Noa, ali Liverpul nije želio da pusti svog najboljeg igrča ni pod koju cijenu. U medijima se pojavila vijest da je Lionel Mesi (Messi) tražio od kluba da dovedu Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), napadača Atletiko Madrida. Iako se tokom prelaznog roka pisalo kako Mančester junajted  pokušava da dovede Francuza, mediji u Španiji tvrde da je i Barcelona ponudila 140 miliona eura za napadača 'Jorgandžija'. 

Međutim i ovaj transfer je propao. 

Atletiko je, kako se navodi, odbio ponudu zbog zabrane kupovanja igrača i zbog prelaska na novi stadion "Vanda Metropolitano". Zbog toga je Diego Simeone, trener Madriđana, prošlog ljeta, stavio otkupnu klauzulu od 200 miliona eura za svog glavnog napadača. Također, navodi se da je Mesi tražio da se dovede još jedan Atletikov igrač – Saul Niges (Niguez), za kojeg je Barcelona ponudila 80 miliona eura, ali je Atletiko i to odbio.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.