SPORT

Prvi Englez u Realu nakon Bekama?

Avaz.ba

25.9.2017

Velika fudbalska transfer priča odjeknula je Otokom. Dele Ali (Dele Alli) na meti je mnogih agenata nakon što je raskinuo saradnju sa svojim dugogodišnjim predstavnicima Impact Sports Managementom. 

Ali glasi za ponajvećeg talenta engleskog fudbala ne samo trenutno, nego i u zadnjih desetak godina, a već ga se ranije povezivalo s prelaskom u najveće klubove svijeta, uključujući i Real Madrid, piše Gol.hr. Upravo odabir zastupnika mogao bi biti ključni faktor u budućnosti 21-godišnjeg igrača Totenhema. 

Aliju su pristupila i dva najveća superagenta današnjice – Mino Rajola (Raiola) i Horhe Mendeš (Jorge Mendes), a obojica mu kao dio saradnje nude i transfer u redove evropskog teškaša. Prema pisanju engleskih medija, Rajola bi Alija pokušao dovesti u Mančester junajted, dok bi ga Mendeš usmjerio prema Real Madridu. Ali bi, ako se ostvari taj scenario, postao prvi Englez u Realu nakon Dejvida Bekama (David Beckham), koji je za Kraljevski klub igrao od 2003. do 2007., i Džonatana Vudgejta (Jonathan Woodgate), najvećeg promašaja Reala u 21. vijeku. 

On je također bio član Reala do 2007., iako je više vremena provodio po bolnicama nego na terenu, odigravši samo 14 susreta u tri godine madridske epizode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.