SPORT

Ako slome nju, slomit će i njega: Ona je najveća prepreka velikom transferu Reala

Avaz.ba

28.11.2017

Kako god ova sezona završila, uspješno ili neuspješno, Real će na ljeto dovesti jedno veliko pojačanje u napadu. 

Real je ostao na jednom napadaču, Karimu Benzemi, koji poput saigrača Ronalda ove sezone zabija skoro pa samo u Ligi prvaka, a to je daleko od zadovoljavajućeg za nivo Real Madrida. 

Bijela devetka

Francuza su mediji već tjerali iz Madrida nekoliko puta, ali sve je preživio zahvaljujući prvenstveno naslovima u Ligi prvaka koji su dva puta (osim ove godine) u posljednjoj utakmici spašavali sezonu od katastrofe, piše Gol.

Madriđani već dugo traže ''bijelu devetku''. Prvo je na meti dugo vremena bio Robert Levandovski (Lewandowski) koji je nekoliko puta sam izrazio želju za dolaskom na Santiago Bernabeu. No nije lako slomiti Bajern, čak i ako ste Real. 

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe)  velika je želja Florentina Pereza. Sam je govorio kako je navijač Reala, ali se na kraju vratio u rodni Pariz, gdje su katarski šeici okupili napadački ''Dream team''.

Posljednja u nizu navodnih meta Reala, prema pisanju prvenstveno madridskih sportskih listova, nalazi se u Milanu. Već se neko vrijeme vrti ime Maura Ikardija (Icardi), kapitena Intera i uz Ćiru Imobilea (Ciro Immobile) najboljeg strijelca Serie A.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

List "Corriere della Sera" piše kako je odštetna klauzula u njegovu ugovoru 110 miliona eura. Ikardi je nedavno izjavio da ako poziv iz Madrida stigne, on neće podići slušalicu.

Odan je Interu u potpunosti, no život piše čudne priče. A jedan je od takvih života onaj Ikardijev koji je prije ove čudesne forme posljednjih sezona najpoznatiji bio po vezi i preotimanju supruge bivšeg saigrača Maksija Lopeza (Maxi).

Fatalna Vanda 

Fatalna Vanda Nara (Wanda) danas je jedna od ključnih figura u Interu, reći će zlobnici, jer ova atraktivna Argentinka i majka petero djece (troje s Lopezom, dvoje s Ikardijem) kontrolira karijeru svoga dragog.

Ako Realovi pregovarači uspiju slomiti nju, napadač Intera igrat će od sljedećeg ljeta u bijelom dresu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.