SPORT

Još jedan klub želi Boaćija, Zvezda dobila ponudu od sedam miliona!

Avaz.ba

12.12.2017

Postalo je izvjesno da se Ričmond Boaći (Richmond Boakye) u sutrašnjem beogradskom derbiju oprašta od dresa Crvene zvezde, pa su i informacije o njegovom potencijalnom transferu sve učestalije.

Poslije jučerašnje vijesti da su i dva premijerligaška kluba ozbiljno ''zagrizla'' da ove zime angažiraju najboljeg Zvezdinog strijelca, računajući sva takmičenja, danas je u prvi plan izbilo interesovanje iz Francuske.

Naime, pojedini belgijski mediji izvijestili su da su šanse Anderlehta, koji također želi Zvezdinog napadača u svojim redovima, iz dana u dan sve manje, jer poslije interesovanja sa Ostrva, Boaćija sada želi i francuski Ren, ali i pojedini kineski klubovi.

Prema ovim informacijama, Francuzi su veoma konkretni, pa su na ''Marakanu'' poslali ponudu vrijednu sedam miliona eura.

Naravno, brojni skati će i sutra doputovati u Beograd, baš zbog Boaćija, a ukoliko napadač iz Gane i protiv Partizana potvrdi golgeterske kvalitete, nema sumnje da će ova trka za njegov potpis tokom zime postati još zanimljivija.  Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati, a Boaći se očekuje u startnoj postavi, s obzirom da je odmarao prošlog vikenda protiv Borca iz Čačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.