SPORT

Pakleni plan Barcelone: Prodaju petoricu igrača, a dovode tri velika pojačanja

Avaz.ba

29.12.2017

Ako je vjerovati pisanju katalonskih medija, u narednom prelaznom roku u Barceloni se sprema velika čistka u svlačionici.

Čak petorica igrača mogli bi da napuste Barcelonu u zimskom prelaznom roku.

Kako piše katalonski list Sport, Ernesto Valverde je spreman da se odrekne igrača koji nemaju dovoljnu minutažu i na proljeće neće imati mjesta na Nou Kampu.

U pitanju su - Aleiš Vidal, Rafinja, Arda Turan, Džerar Delofeu i Havijer Maskerano, koji je praktično već i otišao u Kinu.

Vidal ima ponude Rome i Intera, a njegov agent je već govorio o mogućem prelasku u Rim. Također, Inter je pokazao interesovanje i za Džerara Delofeua koji sigurno neće imati minutažu sada kada se oporavio Osman Dembele.

Arda Turan nije odigrao nijedan minut ove sezone, a na stolu ima ponude Bešiktaša i Galatasaraja, kao i nekoliko iz Kine.

Rafinja želi da ide na Mundijal u Rusiju zato su mu minuti neophodni, a na stolu ima ponudu Selte u kojoj je već igrao na pozajmici.

Prodajom petorice igrača, Barcelona bi na ljeto uloženi novac dodala još 150, 200 miliona eura u tri pojačanja.

Glavne mete su Filipe Kutinjo, koga Liverpul neće pustiti ispod 150 miliona kroz bonuse, dok će druga želja Antoan Grizman, Barcu koštati ravno 100 miliona koliko iznosi otkupna klauzula.

Treće pojačanje biće Jeri Mina, Kolumbijac iz Palmeirasa koji košta između 12 i 15 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.