SPORT

Roma je stavila Edina Džeku na transfer listu iz poprilično čudnog razloga

Avaz.ba

14.1.2018

Sportski direktor Rome Monki (Monchi) i predsjednik Palota održali su sastanak i zaključili: u januaru slijedi prodaja igrača kako bi se moglo financirati dovođenje - desnog beka!?

Ugledna Gazzetta dello Sport tvrdi kako je već napravljena lista igrača koji su prvi u redu za prodaju u zimskom prijelaznom roku, a na njemu se nalazi i - Edin Džeko!?

Već se zna da će klub gotovo sigurno napustiti Bruno Peres i rezervni golman Skorupski, no u Romi su procijenili kako njihova prodaja neće biti dovoljna za pojačavanje momčadi koja je trenutno na petoj poziciji Serie A.

Prvi na listi za prodaju je Kevin Strotman, veznjak za kojeg su ljetos mogli dobiti oko 45 miliona eura, a sada su ga spremni pustiti i za nešto manji iznos, piše Goal.com.

Juventus je odavno zainteresovan za Holanđanina, ali na Olimpiku bi ga radije prodali van Italije. Također, u inostranstvo bi mogao golman Alison kog traže Liverpul i PSG.

A svakako najviše iznenađuje tendencija za prodajom Edina Džeke, prvog strijelca kluba s devet golova, i ponajboljeg igrača vučice!

Tim više što za njega teško mogu dobiti puno više od 22 miliona eura na koliko ga procijenjuje Transfermarkt, a sve kako bi se kupio jedan desni bek...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.