SPORT

Napoli saznao lošu vijest, Barcelona tvrda u pregovorima!

Simone Verdi: Ne želi u Napoli

Avaz.ba

16.1.2018

Simone Verdi se vratio s odmora i odbio Napoli. Nogometaš Bolonje nije pristao da prijeđe na "San Paolo" boji se da će praktično žrtvovati proljeće i da neće dobiti pravu šansu, iako su Napolitanci bili spremni da plate 25 miliona eura.

On je sinoć potvrdio da želi da ostane u Bolonji što je pokvarilo planove De Laurentisa i on sada mora ponovo da se okrene Barceloni. 

Delofeu je opcija, mada se prethodno nije baš povoljno izrazio o njemu. Barcelona traži 18 miliona eura, Italijani bi ga na pozajmicu s pravom otkupa.

Trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) želi da pojača tim za "skudeto" bitku sa Juventusom, ako i Delofeu ne stigne, sljedeći na listi je Mateo Politano iz Sasuola, ali ni to nije meta koja bi zadovoljila navijače. 

Oni vjeruju da klub treba da dovede Staridža (Sturridge) ili Lukasa Mouru (Lucas), ali oni su preskupi koštaju više od 30 miliona pa ćemo vidjeti kako će se do kraja rasplesti prijelazni rok Napolija, pošto se svi slažu da nemaju dovoljno igrača da se trkaju sa Juventusom do kraja i da bez duže klupe Sari teško može da parira Alegriju (Allegri).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.