SPORT

Avaz.ba donosi detalje o najvećoj priči prijelaznog roka: Za Džekinim neodlaskom u Čelzi najviše žale u Željezničaru, a imaju i pola miliona razloga

Piše: A. SOKOLOVIĆ

1.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Hoće - neće, hoće - neće, hoće - neće... Tako se proteklih deset dana prijelaznog roka pisalo u uglednim svjetskim listovima kada se spominjalo ime našeg Edina Džeke.

Bh. reprezentativac i kapiten "Zmajeva" nije završio u Čelziju. Iz pouzdanih izvora saznajemo da "Dijamant" nije ni želio da ode u London, s obzirom na to da mu je engleski klub nudio ugovor na godinu dana. 

Vjernost Rimljanima

S Rimljanima ga vjernost veže i do 2019. godine, a poznato je da je Džeko, zajedno sa suprugom Amrom Silajdžić, u drugoj polovini prošle godine u elitnom dijelu Rima kupio i vilu, što je svakako olakšalo odluku da i dalje nosi dres rimskog kluba.

- Ko će se ponovo seliti, ko će birati novi stan u Londonu - kažu bliski Džekini prijatelji.

Italijanski mediji jutros  su podvukli da Džeko u Rimu sigurno ostaje do ljeta. Ne sumnjamo da će već u februaru doći neka atraktivna ponuda iz Kine, ali najbolji strijelac Serije A iz prošle sezone i ranije odbijao  je ponude iz Azije. 

Zbog propalog transfera u Čelzi, u ovom trenutku, najviše mogu tugovati čelnici Željezničara, jer bi u klupsku kasu tima s Grbavice stigao novi dio novca od tzv. solidarnosti klubova koji su učestvovali u razvoju igrača od 12. do 23. godine. 

Željo, zahvaljujući Džekinim transferima, godinama dobiva novac na svoj račun. Do sada su dobili milionske iznose, a vjeruje se da bi i transferom u Čelzi ovoga puta stiglo oko pola miliona eura.

Dva scenarija - Milan ili MLS 

Tako je Džeko ostao u Romi, a list "Republica"  podvukao je u današnjem izdanju da će Rimljani, pod svaku cijenu, "Dijamanta" željeti prodati na kraju sezone. Sportski direktor Monći (Monchi) ima namjeru podmladiti tim, pa se vjeruje da je ovo Džekina posljednja polusezona u Rimu. 

Narednih scenarija ima više. Mi ćemo istaći samo dva - potpis za Milan koji ga godinama želi u svojim redovima, a i Džeki vjerujemo da ne bi bilo mrsko, te odlazak u MLS, koji je godinama naredna stanica mnogim asovima s Apenina.

Kada se sjetimo Neste, Pirla, Kake... bit će dovoljno da naša priča ima podlogu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.