SPORT

PSG kreće u rekonstrukciju: Odlaze brojne zvijezde, ali stižu i nove

Avaz Sport

9.3.2018

Nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka čelnici PSG-a odlučniji su nego ikada u namjeri da napokon dođu do najpoželjnijeg trofeja u evropskom nogometu. 

Stoga, ovog ljeta krenut će po pojačanja koja bi im trebala omogućiti da napokon, prvi put u historiji, osvoje Ligu prvaka.

Katalonski "Sport" objavio je da se klub namjerava pojačati na svim pozicijama, a rekonstrukcija bi trebala započeti s novim trenerom. 

Trener Unai Emeri (Emery), kako stvari stoje, od ljeta ne bi više trebao sjediti na klupi. List "L’Equipe" je objavio da je kontakt s Antonijem Konteom (Conte) već uspostavljen, a Katalonci ističu da su među kandidatima još i Enrike (Enrique), Zidan (Zidane), Murinjo (Mourinho), Ančeloti (Ancelotti)… 

Središnje figure novog PSG-a trebali bi biti Nejmar (Neymar) i Mbape (Mbappe). Ubojiti dvojac je lani stigao na "Park prinčeva" i u klubu su sada spremni učiniti sve kako bi stvorili momčad oko njih. 

Na poziciji novog golmana spominju se imena poput Donarume (Donnarumma), Oblaka, Kurtao (Cotrois) i De Hea (De Gee).

U odbrani su želje Aleks Sandro (Alex) i Rajan Sesegon (Ryan Sessegon), dok su to u veznom redu Fabinjo (Fabinho), Kante i Rakitić. Katalonci navode da je njegova svestranost u veznom redu veoma na cijeni. U napadu su dvije, ali vrlo skupe opcije – Levandovski (Lewandowski) i Kejn (Kane). 

A ko bi sve mogao napustiti klub? Spominju se golman Areola, Kurzava (Kurzawa), Dani Alveš (Alves), Mota (Motta), ali i Marko Verati (Marco Verratti). Također, ne zna se ni što će biti s Kavanijem (Cavani), a na izlaznim vratima bi se mogli naći i Di Marija (Di Maria), Pastore i Dreksler (Draxler).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.