SPORT

Nejmar nikad više u Parizu, ovo je ponuda za Brazilca?!

Avaz Sport

10.3.2018

Španski mediji pojačavaju pritisak na PSG. Navodno je poslije eliminacije od Reala Nejmar Senior (Neymar) rekao da njegov sin nikad više neće nositi dres Parižana.

On se sastao s Perezom, tražio od njega da učini sve kako bi se "Nej" već ovog ljeta preselio na "Bernabeu". 

Priča o Barceloni, odnosno povratku na "Kamp Nou" je nerealna, mnogi sumnjaju da je to lansirala Nejmarova svita kako bi požurila Real.

Direktor Parižana Antero navodno je za to da Nejmar bude prodan, ali 400 miliona eura sigurno niko neće platiti.

Naser Al Kelaifi odbacuje mogućnost da pusti Brazilca, mada se čini da će se pitati vlasnici, koji prije svega ne žele negativan imidž, ali ni same nevolje u klubu. Porodica Al-Tani, vladari Katara, navodno su spremni da razmotre ponudu Florentina Pereza s kojim imaju određene poslovne odnose van nogometa.

Španski ABC čak tvrdi da je Nejmar ljut na oca što ga je uvjerio da dođe u Francusku, vjeruje da je liga slaba, da klub ne može napredovati. 

On će tri mjeseca biti odsutan, vidjet ćemo ga ponovo tek u dresu Brazila na Mundijalu, a španski list zaključuje da bi za 300 miliona eura posao ipak mogao biti završen, ali i da Perez ima ambiciju da ubaci u sporazum Bejla (Bale) i Benzemu kako bi smanjio cijenu Brazilca.

Parižani traže napadača. Što se Velšanina tiče, tu će stvari teže ići, ali ostaje da vidimo hoće li Nejmar ponovo srušiti rekord i ima li istine u tvrdnjama da će on učiniti sve da natjera PSG da ga proda Realu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.