TRANSFER SVIH TRANSFERA

Real ima sjajan plan kako dovesti Nejmara u Madrid

Gol.hr

13.3.2018

Predsjednik PSG-a Naser el-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) u pratnji sportskog direktora pariskog kluba danas stiže privatnim avionom u posjet Nejmaru, koji se nalazi u Brazilu na oporavku od operacije stopala.

Iako se Nejmar i PSG svim silama trude ostaviti utisak da se ne događa ništa specijalno, sasvim je jasno da El-Kelaifi ne dolazi pitati Nejmara kako se osjeća.

Le Parisien piše kako se El-Kelaifi želi lično uvjeriti namjerava li Nejmar napustiti PSG i može li ga razuvjeriti da promijeni odluku. Nejmar je navodno blizu odluke da prihvati ponudu Reala s kojim više-manje otvoreno koketira već mjesecima.

Istovremeno je predsjednik Reala Florentino Perez upregnuo mašineriju madridskog kluba kako bi osigurao da se Nejmar ne predomisli u posljednjem trenutku.

Perez je navodno već poslao svoje predstavnike u Brazil, a uz to je u akciju uključio i Nejmarovog prijatelja iz brazilske reprezentacije, Marcela, koji drži Nejmara na "vrućoj liniji".

Marcelov je zadatak da uvjeri Nejmara kako će ga svlačionica i navijači Reala brzo prihvatiti te da ne mora brinuti što trenutno nije omiljen u Madridu.

Perez ima razrađen plan kako da skupi 400 miliona eura koliko PSG traži za Nejmara, a cijeloj akciji novu dimenziju daje simptomatična informacija Asa. Navodno je Nike spreman uključiti se u „transfer stoljeća“ na način da ga djelimično finansira. Nike je Nejmarov sponzor, dok je Real pod patronatom Adidasa s kojim ima ugovor do 2020. godine. Real i Adidas već duže vrijeme pregovaraju oko novog ugovora, a Nike navodno namjerava istisnuti velikog konkurenta preko Nejmarovog transfera. Iza kulisa očito se igraju velike igre.

Navodno je Adidas pristao povećati godišnje sponzorstvo sa 40 na 100 miliona eura, no čini se da Real traži više i čeka bolju, rekordnu ponudu. Ako je Nike spreman nadjačati Adidasovu ponudu, u koju može biti uključen i Nejmarov transfer, nije nemoguće da Real raskine ugovor s njemačkom kompanijom i prije isteka ugovora. To se već događalo, primjer su Čelzi i Milan, tako da su sve opcije otvorene.

Lukavi Perez očito traži način da jednim udarcem ubije dvije muhe: iskamči veći ugovor i još dobije Nejmara.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.