FIT CODING CHALLENGE

Fakultet informacijskih tehnologija nastavlja tradiciju

Posjetitelji mogu pronaći detalje o rasporedu događaja, prijavama i ostalim relevantnim informacijama kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje

Fakultet informacijskih tehnologija nastavlja tradiciju. Fakultet informacijskih tehnologija Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar

Marketing

3.5.2024

Fakultet informacijskih tehnologija nastavlja svoju tradiciju održavanja FIT Coding Challenge-a i u 2024. godini. Ovogodišnje izdanje događaja organizuje sjajna ekipa studenata iz Asocijacije studenata FIT-a, koja se već mjesecima posvećeno priprema kako bi osigurala nezaboravno iskustvo svim posjetiocima. Ilma Zuko, Adna Ćušić, Sajra Fajić, Tarik Kreso i Eldar Alibegović, članovi ove marljive ekipe, kontinuirano rade punom parom kako bi sve bilo organizovano na najvišem nivou.

FIT Coding Challenge i ove godine kombinuje takmičarski dio sa sajmom zapošljavanja. Takmičarski segment pruža priliku studentima i učenicima da pokažu svoje programerske vještine u različitim kategorijama, dok je sajam zapošljavanja osmišljen kako bi omogućio posjetiocima direktnu interakciju s kompanijama iz IT sektora i otvorio nove perspektive u vezi s budućim zapošljavanjem. Pored stvaranja izuzetne atmosfere koja inspiriše i motiviše sve učesnike i posjetioce, organizatori FIT CC-a uložili su značajan trud u privlačenju najprestižnijih kompanija iz IT sektora.

Ove godine, takmičari imaju privilegiju istražiti četiri kategorije: programerski izazov, programiranje igara, cyber security te smart solutions and innovation challenge. Svaka kategorija pruža jedinstvenu priliku za demonstraciju vještina i kreativnosti. Fit Coding Challenge će se održati 6. i 7. juna 2024. godine.

Članice organizacionog tima Adna Ćušić i Ilma Zuko prenose: "Pozivamo mlade programere i zaljubljenike u tehnologiju da nam se pridruže na ovom događaju kako bi demonstrirali svoje vještine, iskoristili priliku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima na sajmu zapošljavanja te definitivno stvorili nova poznanstva."

Sve dodatne informacije dostupne su studentima putem službene web stranice FIT CC-a, Instagram profila Asocijacije studenata FIT-a (@asfitmo) ili Instagram profila fakulteta(@edufitba). Posjetitelji mogu pronaći detalje o rasporedu događaja, prijavama i ostalim relevantnim informacijama kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.