TALENTI

Milica jednako briljira u kajakaštvu i karateu

Milica je dvije godine zaredom proglašena najuspješnijom sportistkinjom u svom gradu

S. JEREMIĆ

16.3.2018

Milica Radovanović članica je Kajak-kanu kluba Premium iz Bosanskog Broda, a u posljednje vrijeme uspješno se bavi i karateom. Pored toga što briljira na sportskom planu, ova 14-godišnjakinja ima i sve petice u školskom dnevniku. Drugu godinu zaredom najbolja je sportistkinja u svom gradu.

Sportom se bavi već pet godina, a priznata je i tamo gdje je najteže – kod kuće, u Bosanskom Brodu. Laskava je titula najbolje u sportu u tom gradu, ali i obavezuje.

- Godi mi titula i čini me ponosnom, ali me i podstiče na veće uspjehe. Sada, kad sam dosegla određeni nivo, a drugu godinu zaredom sam najuspješnija sportistkinja u svom gradu, od mene se očekuje još i više - govori Milica.

Opredijelila se, kako kaže, za vodene sportove, jer tako najviše vremena provodi u prirodi.

- Pored toga, brat se bavio ovim sportom pa sam krenula njegovim stopama. Koristimo lijepo vrijeme, raspuste da se družimo u prirodi. Jednostavno, uživamo u tome – govori Radovanović.


S bratom Vukom, koji joj je najveća podrška

Ova 14-godišnjakinja bavi se i karateom.

- Samo treba redovno trenirati, imati jaku volju i vjerovati u sebe. Kajak i kanu su na prvom mjestu, a u borilačkim sportovima dokle stignem. Osim toga, učenica sam devetog razreda i odlikašica sam. Dobro se organiziram i nađem vremena za sve. Upisat ću Gimnaziju i potom odlučiti šta nakon nje. Najveća podrška su mi brat Vuk, mama Snježana i tata Dragan. Za sve se, uz njih i dobru organizaciju, ima vremena – ističe Milica Radovanović, prva dama brodskog sporta.

Uspješan i brat Vuk  

Milicin brat Vuk učestvovao je i na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Iako je rođen skoro bez nogu, Vuk je zbog svojih sportskih vještina zadivio cijeli region. Pored toga, student je psihologije u Novom Sadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.