VAŽAN SUSRET

Zvizdić se sastao s delegacijom Maroka u Marakešu

Tokom sastanka, Zvizdić, Alami i Majara su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Maroko imaju dobre bilateralne odnose

Tokom susreta u Marakešu. PR služba

A. O.

15.6.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Račidom (Rachidom) Talbi Alamijem i Enamom Majarom (Enaamom Mayarom) i čestitao im na izvrsnoj organizaciji konferencije koja se održava u Marakešu.

Tokom sastanka, Zvizdić, Alami i Majara su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Maroko imaju dobre bilateralne odnose i da postoji interes dvije države za jačanjem saradnje u brojnim oblastima. Usaglasili su se da u narednom periodu treba unaprijediti međuparlamentarnu saradnju kroz razmjenu iskustava između dva parlamenta.

Ukazali su na značaj i na mogućnost saradnje dvije države u oblasti ekonomije, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije u kojoj Kraljevina Maroko ima veoma dobre rezultate i pozitivna iskustva, te u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za saradnju u dijelu razmjene znanja i iskustava, uspostavljanja bezviznog režima i povećanja turističkih posjeta između dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjedavajuće Parlamenta Kraljevine Maroko da dođu u posjetu Bosni i Hercegovini i Parlamentu BiH i istaknuo da će to osnažiti odnose između dvije zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.