O NAVODIMA O SMJENI

Isak: Načekat ćete se da ja odem, moj rad je predobar

Istakao je kako ga ne mogu kritikovati za rad jer je uradio više nego prethodnici u 30 godina

Fena

N. H.

16.5.2024

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako će Vlada FBiH ostati do kraja mandata, te je poručio da su natpisi o njegovoj smjeni puste priče. 

- Niko nije zatražio smjenu jer to nije moguće, to je nemoguća misija. To su neke želje određenih političkih opcija. Ova parlamentarna većina će ostati do kraja mandata i još malo duže. Mene od 2018. godine smjenuju, pa kada jeimenovana ova vlada rekli su da ću biti ministar 30 dana… Pa sam na godišnjicu s Nikšićem presijekao tortu. Pa su mi nudili premijerske pozicije da bih bio dio drugih priča – sve to bacamo u vodu, od toga nema ništa. Ova vlada dobro radi svoj posao i nastavit će da ga radi - rekao je Isak odgovarajući na pitanje novinara.

Istakao je kako ga ne mogu kritikovati za rad jer je uradio više nego prethodnici u 30 godina. 

- Moj rad je dobar, predobar, ali nije to samo moj rad već rad moga tima. Imam najjači tim ljudi, jači nego Predsjedništvo i bilo ko. Imamo najbolje rezultate i znam da pojedincima smeta i da imaju želju da me budem dio ove parlamentarne većine, ali oni se u tim političkim opcijama ništa ne pitaju - istakao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.