NOVI DETALJI

"Avaz" otkriva: Jedan od uhapšenih za iznuđivanje i paljenje automobila zastupnika Lozančića je njegov prvi komšija

Samim time je znao kome to radi, a i to da je Lozančić u teškoj zdravstenoj situaciji, da je prošle godine imao operaciju mozga, da je srčani bolesnik

Akcija FUP-a. FUP

16.5.2024

Pripadnici FUP-a i MUP-a SBK danas su proveli akciju „Dolina“, a tom prilikom su uhapšeni Vlatko Blažević i A. V., obojica iz Novog Travnika.

Kako je objavio FUP, oni su uhapšeni pod sumnjom da si izvršili krivična djela iznuda, izazivanje opće opasnosti, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Imovinska korist

FUP je naveo da su oni s ciljem sticanja imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Skupštini SBK vršili iznudu. 

Kako je ranije objavio portal „Avaza“, riječ je o zastupniku u Skupštini SBK Anti Lozančiću, kojem je krajem marta zapaljen automobil u Novom Travniku nakon što nije pristao na iznuđivanje novca.

Kako nezvanično saznajemo, jedna od uhapšenih osoba je komšija Lozančića, tačnije živi u susjednoj zgradi.

Teška zdravstvena situacija

Samim time je znao kome to radi, a i to da je Lozančić u teškoj zdravstenoj situaciji, da je prošle godine imao operaciju mozga, da je srčani bolesnik i da je na inzulinu te da ima petero djece.

Ista osoba je bila komšija i njegovoj supruzi i bio je u dobrim odnosima s njegovim šurama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.