PROMOCIJA BIH

Uspješna promocija turističke ponude BiH za članove diplomatskog kora u Hrvatskoj

Ovo je ujedno bio i pilot projekat, koji je ocijenjen pozitivno,

S promocije u Zagrebu. TZKS

N. H.

17.5.2024

Promocija turističke ponude Bosne i Hercegovine, koja je bila usmjerena prema diplomatskom koru akreditovanom u Hrvatskoj, te pojedincima i predstavnicima turističkih zajednica iz Hrvatske u organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine održana je u prostorijama Kulturno-informativnog centra. Promociji je prisutvovao veći broj ambasadora, te predstavnika ambasada, turističkih radnika i medija.

Promotivnim filmovima i detaljnim prezentacijama promovisani su turistički potencijali Bosne i Hercegovine, a u promociji su učestvovali; Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Turistička zajednica Srednje-bosanskog kantona, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistička organizacija Republike Srpske.

Promovisane su bosanskohercegovačke turističke mogućnosti; jedinstvena priroda, gastro ponuda, perfektna šetališta, skijaške staze, rijeke, jezera, vjerski objekti, ali i prije svega gostoljubljivost naših ljudi, te su predočene i ostale mnogobrojne turističke pogodnosti koje pruža Bosna i Hercegovina.

Ovo je ujedno bio i pilot projekat, koji je ocijenjen pozitivno, te su u razgovorima turističkih radnika sa ambasadoricom Bosne i Hercegovine Elmom Kovačević-Bajtal dogovoreni i oblici budućeg djelovanja i saradnje, a preliminirno su već planirane i nove aktivnosti.

- Zainteresovanost za posjetu Bosni i Hercegovni, posebno Kantonu Sarajevo je velika i svjesni smo da moramo u kontinuitetu raditi na promociji turizma, s akcentom na našim prednostima, ali i izazovima koji se postavljaju pred turističke zajednice. Jasno nam je i postojanje jake konkurencije iz okruženja, koja za nas u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo predstavlja stimulans za još bolje i efikasnije marketinško i praktično djelovanje – potvrdio je Faruk Čaluk, stručni savjetnik za razvoj turizma i kreativne projekte Turističke zajednice KS, koji je prezentirao turističku ponudu Kantona Sarajevo.

Zahvaljujemo Ambasadi Bosne i Hercegovine u Zagrebu koja se pokazala kao odličan organizator, animator i domaćin ove, ali i ostalih manifestacija koje se planiraju uraditi u toku ove i narednih godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.