"AVAZ" SAZNAJE

Ko ostaje u Vojkovićima: Uhapšenima u akciji "Crna kravata 2" ističe pritvor, Tužilaštvo širi istragu!

Radi se o pritvorenima Adnanu Smajloviću, Aidi Halać i Sančezu Jukiću

Sa ročišta. Avaz

Miralem  Aščić

18.5.2024

Troje od ukupno 23 uhapšenih i osumnjičenih u akciji kodnog naziva Crna kravata 2, koji se nalaze u Vojkovićima, u srijedu ističe jednomjesečni pritvor.

Radi se o pritvorenima Adnanu Smajloviću, Aidi Halać i Sančezu Jukiću.

Njima je Sud BiH na prijedlog Tužilaštva prije mjesec odredio pritvor zbog povezanosti s narkokartelom Edina Gačanina Tita.

Ostali osumnjičeni poput Gordana Memije, ali i Harisa Behrama, koji je na Sky direktno komunicirao sa Edinom Gačaninom, brane se sa slobode.

Sada se čeka odluka Tužilaštva BiH.

Odluka o tome hoće li biti zatraženo produženje pritvora bit će poznata u ponedjeljak. I kako stvari stoje Tužilaštvo ima nove dokaze.

Razlog je taj, što je prema informacijama Avaza, Tužilaštvo BiH proširilo istragu u predmetu koji se odnosi između ostalog i za pranje novca za narkobandu iz Dubaija.

Tužilaštvo je, kako saznajemo, saslušalo nove svjedoke koji su bili povezani sa članovima grupe koji su novac od trgovine narkoticima uložili u kupovinu nekretnina širom BiH.

Bit će naredne sedmice poznata i uloga Šumara za kojeg Tužilaštvo prije mjesec nije otkrivalo detaljne informacije.

Tužilaštvo će posebno morati povesti računa o Sky porukama na kojima je evidentno da je Tito financirao krađu izbora kao i ko su osobe iz CIK koje su učestvovale u tome. To su pokazala Sky poruke koje su objavili Istraga i "Avaz". Za pojedine bi naredna sedmica mogla biti zabrinjavajuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.