TEŠKA SITUACIJA

Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

Na 18. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

BHRT. BHRT

FENA

21.5.2024

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine da, zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a, jedan je od zaključaka 18. sjednice Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na 18. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 22. aprila 2024. godine. Povodom Zahtjeva Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od 9. maja 2024. godine, članovi Komisije usvojili su odgovor, koji će biti dostavljen SIPA-i uz relevantnu dokumentaciju.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i Istraživačkog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da Komisiji dostave sveobuhvatnu uporednu analizu cijena usluga telekom operatera u Bosni Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

U razgovoru sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u članovi, Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još jednom su se uvjerili u nepodnošljivo tešku situaciju radnika BHRT-a koji ne primaju platu za svoj rad, saopćeno je iz PSBiH.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.