SVE RASPOLOŽIVE SNAGE

Dignut i helikopter: Policija traga za pljačkašima iz Banje Luke koji su ukrali oko dva miliona KM

Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cijevima

Helikopter RS. ATVBL

S. S.

14.5.2024

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjoj Luci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a RS.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadlijetao Zalužane gdje je potraga za razbojnicima dobrim dijelom i sada usmjerena.

Podignute sve raspoložive snage

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobjegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banja Luka.

Na noge su podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cijevima.

Podsjetimo, trojica razbojnika danas u naselju Lauš spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobjegli crnim automobilom Seat, za kojim se i dalje traga.

Satima bio parkiran

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni Seat, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

Iz PU Banja Luka oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je u toku rad na rasvjetljavanju pljačke i otkrivanja izvršioca.

- Naime, danas oko 16.30 časova, PU Banja Luka, prijavljeno je da je u Banjoj Luci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca - navedeno je u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.