POGINULE ČETIRI OSOBE

U "autobusu smrti" bio i putnik iz BiH: Policija istražuje tešku nesreću u Njemačkoj

Navodno je u jednom trenutku vozač autobusa promašio rutu i morao je naglo zakočiti

S mjesta stravične nesreće. AP

E. Ć.

29.3.2024

U teškoj nesreći kod njemačkog Lajpciga u kojoj je sudjelovao autobus na relaciji Berlin - Cirih poginula su četiri putnika. 

Prvobitno je javljeno da je stradalo pet ljudi, ali je to ispravljeno jer je jedna od putnica u izuzetno teškom stanju. U trenutku nesreće u autobusu Flixbus bilo je 53 putnika iz čak 24 zemlje, a među njima i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Kako su objavile njemačke vlasti, putnici koji su bili u "autobusu smrti" su iz sljedećih zemalja: 18 iz Njemačke, četiri iz Afganistana, po tri iz Ukrajine i Indonezije, po dva iz Sirije, Perua, Poljske, Kine, Hrvatske, Indije i SAD te po jedan putnik iz Bosne i Hercegovine, Uzbekistana, Rusije, Novog Zelanda, Francuske, Češke, Kanade, Sjeverne Makedonije, Italije Švicarske, Slovačke, Turske i Irana, prenose Nezavisne.

Njemačka policija još istražuje uzroke ove nesreće. Navodno je u jednom trenutku vozač autobusa promašio rutu i morao je naglo zakočiti.

Tada se navodno posvađao i s kolegom. Policija istražuje da li je svađa kolega dovela do ove nesreće u kojoj su stradala četiri putnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.