DRŽAVNI SEKRETAR SAD

Blinken čestitao Bajram i osvrnuo se na teško stanje u kojem se nalaze Palestinci

Naglasio je da je previše njih izgubilo najmilije u prethodnoj godini, a da su mnogi danas zabrinuti za sigurnost sebe i svojih porodica

Anadolija

S. S.

10.4.2024

Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je Ramazanski bajram svima koji ga slave, ali se osvrnuo i na tešku situaciju u kojoj se nalaze Palestinci, koju je naveo jednim od najgorih sukoba na svijetu.

- Naše misli su usmjerene na nevolje Palestinaca u Gazi i na Zapadnoj obali, civilima u Siriji, ženama koje pate pod talibanima u Afganistanu, Ujgurima u Narodnoj Republici Kini, Rohindža u Burmi i Bangladešu i previše drugih - kazao je.

Naglasio je da je previše njih izgubilo najmilije u prethodnoj godini, a da su mnogi danas zabrinuti za sigurnost sebe i svojih porodica.

- Nadam se da ovogodišnji Ramazanski bajram označava trenutak na putu ka nadolazećim, slobodnijim i mirnijim vremenima - istakao je.

Zaključio je time da su SAD posvećene zalaganju za ljudska prava širom svijeta, pružanju humanitarne pomoći tamo gdje je očajnički potrebna i radu na uspostavljanju trajnog mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.