LIČNOST DANA

Adrian Leon Barišić: Novi "Zmaj"

Defanzivcu koji je izabrao BiH ispred Hrvatske predviđaju veliku karijeru

Barišić: Rješenje za jaču odbranu. Davor Javorović / Pixsell

1.6.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u junu igrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. „Zmajevi“ su u prve dvije utakmice upisali pobjedu u Zenici protiv Islanda (3:0) i poraz u gostima protiv Slovačke (0:2).

Naša reprezentacija je imala probleme na poziciji centralnog defanzivca u te dvije utakmice i nisu mogli naći pravog igrača da igra s Anelom Ahmedhodžićem. Čini se da će tu situaciju pokušati riješiti selektor Hadžibegić. Najnovije ime koje se pojavilo na njegovom spisku je Adrian Leon Barišić.

Dvadesetjednogodišnji defanzivac Osijeka je igrač kojem se predviđa velika karijera. Hrvatski mediji su sa žaljenjem ispratili ovaj rasplet budući da je mladi fudbaler imao i pasoš naših komšija, ali je njegova želja da zaigra za reprezentaciju BiH bila veća.

Barišić je odigrao sedam utakmica za "U-19" reprezentaciju BiH, a sakupio je i devet nastupa za "U-21" selekciju, za koju je postigao i jedan gol. Za njega se očekuje da će biti jedna od najbitnijih karika naše reprezentacije u godinama što dolaze.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.