LIČNOST DANA

Rodrigo Ernandez Rodri: Neočekivani heroj

U moru napadačkih opcija i sjajnih igrača, on je bio taj koji je riješio finale Lige prvaka

Rodri: Srušio Inter golom u 68. minuti. Printscreen

12.6.2023

Rodrigo Ernandez (Hernandez), poznatiji kao Rodri, heroj je Mančester sitija koji je u subotu pobijedio Inter (1:0) i osvojio Ligu prvaka.

U moru napadačkih opcija i sjajnih igrača koje je Pep Gvardiola (Guardiola) imao u napadu, pojavio se neočekivani heroj i sjajnim golom u 68. minuti donio trofej koji su iščekivali u plavom dijelu Mančestera.

Ni Erling Haland (Haaland), ni Kevin De Brujne (De Bruyne), ni skupo plaćeni Džek Griliš (Jack Grealish), ni Bernardo Silva... Niko od njih nije mogao pronaći put do Interove mreže, a onda je Sitijev veznjak Rodri preciznim udarcem s ruba šesnaesterca savladao Interovog Andrea Onanu za ogromno slavlje „Građana“.

Rodri je, svakako, poseban lik među fudbalerima. Za razliku od svojih kolega, nema društvene mreže, ne zanimaju ga lajkovi i virtuelna popularnost. Na početku karijere je diplomirao poslovne studije i ekonomiju, a živio je u studentskom domu, iako je mogao platiti kakav god stan je želio.

Donedavno je vozio polovnu Opel Corsu. Nikada nije bio od onih koji „umiru“ za slavom, a golom protiv Intera zlatnim slovima se upisao u historiju.

Rodri je rođen 22. juna 1996. u Madridu. Karijeru je počeo u Viljarealu, iz kojeg je 2018. stigao u Atletiko Madrid, a nakon samo jedne sezone među „Jorgandžijama“ privukao je pažnju Pepa Gvardiole, koji je za njega platio 65 miliona eura. Rodri je opravdao svaki cent koji je Siti platio za njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.