VELIKI SKANDAL

Branko Kockica gađao i vrijeđao opozicione vijećnike u Beogradu

Njegov najpoznatiji rad bila je dječja televizijska serija "Kocka, kocka, kockica" koja se emitirala od 1974. - 1993. pa ponovno od 2006. godine

Branko Kockica. DRAGAN MUJAN / NOVA.RS

S. S.

24.8.2022

Danas je na prvoj konstitutivnoj sjednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, Branislav Milićević, gradski vijećnik iz redova Srpske napredne stranke verbalno je napao članice komisije pokreta "Ne davimo Beograd" i koalicije MORAMO.

No, ni tu nije stao već ih je gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sjednice.

Gađao materijalima

Dobrica Veselinović, šef vijećničke grupe "Ne davimo Beograd" na svom je Twitter profilu napisao:

- Prva sjednica komisije za spomenike i imenovanje ulica i trgova krenula je skandalozno. Za predsjedavajućeg je izabran Branislav Milićević (Branko Kockica) koji je nakon zamjerke naše Olge Manojlović na proceduru rada gađao materijalima za dnevni red.

I koalicija MORAMO objavila je saopćenje u kojem objašnjavaju što se dogodilo.

- Milićević je, kao najstariji vijećnik, predsjedavao prvom sjednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo tražile riječ i obrazlagale neslaganje s dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je, izgleda, praksa svih gradskih službi i institucija do sada - rekla je Natalija Simović, gradska vijećnica "Ne davimo Beograd" i vijećničke grupe MORAMO.

Poznato TV lice

Na jednoj snimci se vidi i zgužvani materijal koji je vijećnik Milićević bacao, a članica komisije Olga Manojlović Pintar govori:

- Ovo je vaš odnos prema komisiji koja treba postavljati imena ulica i spomenika u Beogradu. Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji može prikazati Narodni muzej, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciji. O kako odgovornom vijećniku se radi.

Podsjećamo, Milićević je široj javnosti poznat kao voditelj emisija za djecu. Njegov najpoznatiji rad bila je dječja televizijska serija "Kocka, kocka, kockica" koja se emitirala od 1974. - 1993. pa ponovno od 2006. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.