"SRBIJA PROTIV NASILJA"

Protesti u Srbiji izazvali medijski rat između Banja Luke i Beograda, oglasila se i Gorica Dodik

Dragan J. Vučićević uzvratio je Gorici Dodik poručivši joj da su "stali na stranu najvećeg antisrpskog ološa"

Gorica Dodik: Sram vas bilo. Twitter / Press centar UNS

A. O.

13.5.2023

Masovni protesti „Srbija protiv nasilja“ koji su održani sinoć u Beogradu okupili su nekoliko desetina hiljada osoba, a njihovo medijsko predstavljanje pokrenulo je medijski rat na relaciji Beograd-Banja Luka, a proteste je u živom javljanju pored nekoliko nezavisnih srbijanskih telelevizijskih stanica prenosila i TV "Una" koja se dovodi u vlasničku vezu sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika RS Milorada Dodika.

Nekoliko tabloida u Srbiji je odmah to nazvalo "iznenađenjem" optužujući Dodika da "koristi ovu situaciju da udari na zvanični Beograd u namjeri da što više uzdrma rukovodstvo Srbije".

Također, slične optužbe su uslijedile i sa Pink TV, gdje su vodeći režimski analitičari optuživali Dodika, njegovog sina i televiziju "Una".


Vijest "Informera". Printscreen

Glavni urednik „Informera“ Dragan Vučićević ukazao je na Dodika.

- Kada ovo huškanje uparimo sa činjenicom da je jedan od najbližih Dodikovih saradnika nedavno glasao da se televiziji N1 dodijeli nacionalna frekvencija u Bosni i Hercegovini, onda treba sabrati dva i dva i vidjeti o čemu se radi – ističe on.

Naravno, oglasila se i Dodikova kćerka Gorica Dodik, koja često brani svog oca, te je tako poručila uredniku „Informera: „Sram te bilo“ Dragane J, Vučićeviću. Sram te bilo!".


Objava Gorice na Twitteru. Printscreen

Dragan J. Vučićević uzvratio je Gorici Dodik poručivši joj da su "stali na stranu najvećeg antisrpskog ološa".

Oglasio se na Twitteru i Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, koji je, očito aludirajući na prozivke i optužbe Vučićevih novinara i analitičara napisao


Objava Okuke. Printscreen

- Najveći je problem u Bgd. ko prenosi protest "Srbija protiv nasilja", možda bi neko trebao razmisliti da se protiv ovolike kritične mase...možda bi bilo efikasno da idioiti koji svaki dan, umuknu - navodi se u Tweetu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.