NOVI DETALJI

U Tužilaštvu saslušana jetrva Alme koja se bacila u rijeku s troje djece: Da sam znala, vrisnula bih

Vjerovala sam da će brat doći po nju, rekla je ona

Tragičan kraj jedne porodice. Facebook

Dž. R.

14.5.2024

Danas je u Tužilaštvu saslušana Valentina Arazi, jetrva Alme Arazi koja se sa troje djece bacila u rijeku Bojanu, a pozvana je kao svjedok jer se sumnja u vjerodostojnost njene izjave o njihovom posljednjom susretu.

Svjesna da će muž otići

Naime, njena jetrva Valentina je Almu i djecu posljednja vidjela žive.

- Izašla sam s Almom da popijemo kafu u kafić u našoj ulici na ulazu u Skadar. Mnogo sam voljela Almu, a i ona je mene. Naša djeca su se isto slagala, tako da smo svi zajedno otišli na piće. Dok smo išle ka kafiću, zastala sam da nešto kupim i Alma me je sačekala. Kada sam izašla napolje, Alma mi je rekla da je videla Ergisa da prolazi s djevojkom - rekla je Valentina.

Ona je zatim dodala da ona lično nije videla Ergisa.

- Nakon toga smo krenule u kafić. Djeca su se igrala, a nas dvije smo malo pričale o njoj i njenoj vezi s Ergisom. Ubrzo smo nastavile da pričamo i o uobičajenim stvarima. Oko 20:20 smo otišle iz kafića. Tada mi je Alma rekla da će njen brat da dođe po nju i djecu taksijem i da će da ide u Drač kod svojih dok ona i muž ne riješe neke stvari. Rekla mi je da je Ergis bio svjestan da će otići i tada smo se rastale - opisala je Valentina tužiocu posljednji trenutak s Almom.

Valentina je rekla da je Alma prije mjesec bila kod svoje porodice u Draču zbog problema koje je imala u braku.

- Uprkos svemu Alma je zamolila Ergisa da dođe po nju i tada mu je sve oprostila. Nadala se da će djevojku ostaviti zbog porodice. Nisam mogla ni da sanjam da bi uradila tako nešto. Da sam znala da će to da uradi, vrisnula bih u lokalu i nikad je ne bi pustila samu. Vjerovala sam da će brat doći po nju - rekla je ona.

Tražili ih autom

Almina jetrva je nakon toga pozvala muža i rekla mu da kreće kući s djecom, a da će Alma kod njenih u Drač.

- Ergis je tada također čuo da ide u Drač. Poslije dva sata pozvala sam Alminu sestru i ona mi je rekla da ona nije stigla kod njih s djecom. Tada smo posumnjali da nešto nije uredu i krenuli smo autom da ih tražimo svuda po ulici. Sutradan je Ergis otišao u policiju i prijavio nestanak nje i troje djece - rekla je Valentina.

Podsjetimo, Alminom mužu Ergisu je prošle sedmice određen pritvor.

Njemu se na teret stavlja podsticanje na samoubistvo i nasilje u porodici.

Ergis se nalazi u pritvoru od 4. maja i navodno je u teškom psihičkom stanju. Prema navodima izvora albanskih medija, policija je ponovo čitala psihološko vještačenje Ergisa, koje je urađeno kada je prethodni put bio iza rešetaka zbog narkotika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.